Artikel i Vejle Amts Folkeblad

"Overbegloet på klokkeværket": Kunstnere tager stilling til ufattelige udsagn"

Kunsten tager stilling til ufattelige udsagn. Kunsthal Vejle står bag ny udstilling med 14 kunstnere fra hele landet. Alle har med deres værker taget stilling til emner, som krænkende adfærd og sexisme.

Vejle: "Er den korte kjole tegn på, at du gerne vil kneppes senere", "Overbegloet på klokkeværket" og "raget på uden at ha' lyst".

Sådan lyder nogle af de udsagn, man kan læse på billedkunstner Jonna Pedersens værker. Hun og kunstneren Søren Hüttel er to af i alt 14 kunstnere fra hele landet, hvis værk, eller værker, man kan opleve i Kunsthal Vejle fra 9. januar.

Udstillingens titel er "20 x testimony" og temaet tager udgangspunkt i den bølge af vidnesbyrd om sexisme, magtmisbrug og krænkende adfærd, der den senere tid har skyllet hen over Danmark.

De 14 kunstnere undersøger og kommenterer denne aktuelle bevægelse, de mange vidnesbyrd, man i blandt andet medierne er stødt på.

Læs hele artiklen HER

 

"Sexismespillet" er navnet på værket her, som er en terning, der måler otte gange otte, gange otte centimeter. Materialet er træ, som er malet og påsat udsagn, som kunstneren, Jonna Pedersen, har fundet på Internettet fra både kvinder og mænd omkring emnet sexisme. Privatfoto

KUNSTEN.NU / ARTGUIDE

 

Læs omtalen i Kunsten.nu

KUNSTEN.NU / ARTGUIDE

 

Læs omtalen i Kunstavisen