Kunstnergruppen 5 - Klang

Kunstnergruppen ”5 -Klang” viser 20 værker i kunstudstillingen ” UD AF DET BLÅ” i perioden 12 marts til 21 maj 2021. Udstillingen er gratis, og kan ses døgnet rundt.

De 5 kunstnere i gruppen er Bagerst tv. Jill Andersen. Bagerst th. Niels Erik Bach Boesen. Forrest tv. Rita Kirkeby Larsen. I midten Annette Zierau. Tilhøjre Lisbeth Bachman.

Foto af kunstnernes værker: Niels Erik Bach Boesen

UD Af DET BLÅ

Gruppen skriver:" En hændelse, det uventede og overraskende kan komme ”Ud af det blå”, når man mindst venter det. Her er ingen værn, ingen mulighed for at ændre på det hændte. Man kan undre sig, man kan ændre sig".

De 5 kunstnere har udfordret sig selv i at skabe værker til Kunsthal Vejles automat med de små rum på 10x17,5x20 cm. Der arbejdes både to og tre dimensionelt/ installatorisk med lys og i mange blå materialer.

Farver er en af hovedkomponenterne i enhver form for visuelt sprog, og dermed en væsentlig del af ethvert menneskes liv. Kunsten er fuld af farver og den rummer hele paletten. Gruppen har valgt den blå farve, der især associeres med harmoni, trofasthed og tillid. Noget vi måske har ekstra brug for i svære tider

 

 

Niels Erik Bach Boesen: Blå der det rum vi fysisk befinder os i; himmelrummet der strækker sig fra mørkeblåt ind i de helt sarte lyse toner. Blå er en sammentrækkende farve, modsat solens gule stråler der udvider sig. I den blå farve møder vi et inderligt rum, der kalder på fordybelse og koncentration.

Lisbeth Bachman: Forunderlige ting kan man undres over. En blå tråd i et lille bitte rum. Et blåt lys i et lille bitte rum. Ud af det blå kommer alting. Ud af det blå kommer ingenting. Ud af det blå kommer livet og døden. og alt det indimellem.

 

Annette Zierau: Gennem hele livet præges vi af hændelser og oplevelser. Værkerne tager udgangspunkt i erindringer, iscenesat i blåt. Farven er vigtig i det visuelle sprog, sanserne påvirkes, transformeres og sætter aftryk.

Rita Kirkeby: Små ornamenter, mønstre, interval, rytme. Et billede på liv. I blå klange. Den blå farve som giver ro, pause. Til at blikket nu kan rettes ind. Blå, som hjælper os til at træde ind i et dybere rum. Med farven blå, kan vi udforske et indre rum.

Jill Andersen:  Et sted - et møde med blå - en transformation -  hvad var - hvad nu - nye perspektiver - den blå farve - en atmosfære - en tilstand. En åbning - til fordybelse - til lys - eller mørke. En virkelighed - give tid - give sig hen ---- til BLÅ

 

 

Kunsthal Vejle, Banegårdspladsen