Inger Christensen (1935 - 2009) voksede op i et arbejderkvarter i Vejle som det ældste barn af en søskendeflok på tre. Hendes far var skrædder og hendes mor kokkepige før ægteskabet. 

Gennemgående tema i forfatterskabet er en undersøgelse af forholdet mellem kunsten, sproget og verden. Et væsentligt element i denne tematik er relationen mellem naturens fænomener og biologiens processer på den ene side og det menneskeskabte sprog på den anden side. 

Kilde: https://forfatterweb.dk/oversigt/christensen-inger

"Admiral og Sørgekåbe" 28/8 - 31/10 2021

Kunsthal Vejle viser hvert år en sommerudstilling, hvor vi inviterer en billedkunstner til at skabe PARAFRASER over et digt af Inger Christensen. 

Formålet er at hylde Vejles store digter i ord og billeder. Udstillingen formidles nationalt og internationalt på de sociale medier og Visit Vejles hjemmeside. 

PARAFRASE 1 med udstillingen "Admiral og Sørgekåbe"  af Billedkunstner Kate Skjerning bliver den første udstilling i rækken. Værket er en parafrase over Inger Christensens requiem ”Sommerfugledalen" fra 1991.

Inger Christensens digtsamling "Sommerfugledalen" blev optaget i Kulturministeriets Kulturkanon i 2006. Dorthe Sondrup Andersen, magister i litteraturvidenskab, skriver i den forbindelse: "Der findes to tilgange til en digtsamling som Inger Christensens Sommerfugledalen. Man kan væbne sig til tænderne og gå i kødet på den med fremmedordbog og atlas, et par lærebøger om fysik og kemi, opslagsværker om planter og dyr samt græsk-romersk mytologi og litterære genrer. Man kan også vælge at sænke paraderne og gå forsvarsløs ind i digterens univers. Gør man det sidste, sker der sære ting og sager".

Sanne Juhler Hansen, Kunsthal Vejle: ”Jeg valgte den sidste tilgang, og gik uden parader ind i Inger Christensens univers, da jeg som 14 årig fik hendes digtsamling ”Lys” i 1962. Jeg var det år, mod min vilje, taget ud af skolen for at blive ”ung pige i huset” hos et ældre ægtepar i Havnegade. De fandt hurtigt ud af, at jeg glemte alt omkring mig, når jeg forsvandt ind i digterens univers, mens gryder brændte på, kedler kogte tomme og gulvet blev ødelagt af vand, der ikke blev tørret op. Forfatteren Inger Christensen har siden da været min følgesvend i livets op og nedture. Aktuelt vil jeg udfolde og formidle min passion for IC's forfatterskab i Kunsthal Vejles årlige sommerudstilling, i form af  PRARAFRASER over digte af forfatteren.