Foto: Steen Rasmussen, værk af Yukari Arkari & Steen Rasmussen

Kunstprojekt "MA-the space between" 30/9 - 31/12 omfatter kunstnere der bor i Japan og udstiller i Danmark for første gang, Japanske kunstnere der er bosat i Danmark og Danske kunstnere der har udstillet i Japan. Det kunstneriske samarbejde på tværs af landegrænser er et vigtigt aspekt, hvor vi overkommer forskelligheder og fremmer forståelsen for hinandens kultur. 

Udstillingerne vises aktuelt her:

Visit Vejle, Banegårdspladsen 6 30/9-12/11: Toru Matsouka & Kimiko Ito

Kunsthal Vejle, Den blå automat, Banegårdspladsen 30/9-31/12:  Gruppeudstilling, installationer af unge japanske kunstnere.

Kunsthal Vejle, Rum 21 Borgvold 16A 30/9-31/12: Udstilling med Yukari Arkari & Steen Rasmussen.

Vejle Kunstforening, Søndermarksvej 1 30/9-22/10Udstilling med Rie Takeuchi & Steen Rasmussen.

Bryggen, Søndertorv 2 30/9-12/11: Udstilling, originale grafiske tryk af japanske samtidskunstnere. 

Kunstprojekt "MA-the space between" gennemføres på Kunsthal Vejles initiativ og i samarbejde med aktører på den lokale kunstscene. Udstillingen er initieret af kurator Steen Rasmussen, der med baggrund i hans 25 årige samarbejde med blandt andet Nagoya University of Art, kunstscenen i Osaka og Tsukuba artcenter, giver os mulighed for at præsentere Japansk samtidskunst i en Dansk provinsby.
 
STØTTE: EU Japan Fest, Toyota Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond.
Steen Rasmussens researchrejse til Japan støttes af Statens Kunstfond.
Kunsthal Vejles udstillinger støttes af Vejle Kommunes Kulturfond.
 

Foto: Værker i Visit Vejle af Toru Matsuoka

Steen Rasmussen var i november 2022 på researchrejse i Japan. Her indgik han en aftale med sin mangeårige samarbejdspartner professor Toru Matsuoka, Nagoya University of arts, om at denne fantasiske kunstner skulle bidrage til "MA-the space between".

Toru Matsuoka deltager med 3 skulpturer, i form af reflekterende parafraser på Budda figurer. Kunstneren skaber med de små mosaikflader en skulptur hvor formen vibrerer med flimrende overflade. Den faste form på figuren fremhæves og nedbrydes på samme tid. Værkerne fremstår som en spændende humoristisk og underfundig nyfortolkning af japanske Budda figurer. 

Kunsthal Vejle vil frem til 31/12 vise Toru Matsouoka's skulpturer i forskellige sammenhænge. Første gang kan de ses i Visit Vejle frem til 12/11.

 

Foto: Steen Rasmussen Værk af Kimiko Ito

Kimiko Ito udstiller 3 værker i form af originale grafiske tryk i Visit Vejle. Kunstnerens smukke og poetiske grafik er et fint udtryk for ung japansk samtidskunst.

Vi vil i udstillingsperioden vise Kimiko Itos grafiske værker i forskellige sammenhænge.

Foto fra venstre: Kimiko Ito og Yukari Araki ved Fjordenhus

Det er med stor glæde, at vi kunne præsentere Vejle for to spændende kunstnere fra Japan. Yukari Araki, Assistant professor at Nagoya University of Arts og Kimoko Ito, student at Nagoya University of Art, udstiller for første gang i Danmark. 

Kunsthal Vejle inviterede de to kunstnere på 10 dages art residency ophold i forbindelse med kunstprojekt "MA-the space between". Kimiko og Yukari var i gode hænder hos Jens Lorenz og Birgitte Vind i Jelling. 

Vores japanske gæster har arbejdet hårdt på at skabe kunst og sætte udstillinger op sammen med kurator Steen Rasmussen. Der blev også tid til guidede ture bl.a  sammen med ejer af Kunsthal Vejle, John Juhler Hansen.

Kimiko og Yukari har sat mange fine foto fra "MA-the space between"  på deres instagram og andre internationale sites. På den måde har de været med til at sætte Vejle, Danmark og kunsten på den internationale kunstscene. 

Foto: Steen Rasmussen, af udstillingen i RUM21

I kunsthal Vejles RUM 21 vises fra 30/9 – 31/12 en stedspecifik fællesinstallation skabt af japanske Yukari Araki og danske Steen Rasmussen.

Samarbejdet mellem de to kom i stand, da de i forbindelse med Steen Rasmussens research rejse til Japan november 2022 mødtes på Nagoya University of Art, hvor Yukari underviser som assisterende professor.  

Steen Rasmussen fortæller om mødet: ”Der var med det samme en fælles klangbund og en gensidig lyst til at skabe noget sammen, hvor vi kunne se potentialet i at lade mine grafiske installationer (grafik i et udvidet felt) indgå i en symbiose med Yukaris Assemblager”. 

De to kunstnere har skabt deres fælles værk direkte i RUM 21.  Yukari Arakis gyldne objekt af indsamlede forbrugsting skaber et lysende centrum der omkranses af Steen Rasmussens sorte udskårne vægge. De jugendinspirerede stiliserede blomstermotiver og monterede spejle danner en mørk omfavnende ramme.

Yukari Arakis assemblager har karakter af noget organisk. Sammen med Steen Rasmussens stiliserede natur gengivelse dannes et motivisk spændingsfelt, der bliver essentielt for bidragenes symbiose med reference til titlen ”MA - the space between ”. 

Udstillingen er Støttet af Toyota Fonden og  L.F. Foghts Fond

Foto: Steen Rasmussen fra udstilling på Møllen

Kunsthal Vejle samarbejder med lokale aktører på kunstscenen i Vejle om, at vise japansk samtidskunst i hele området.

Vejle Kunstforening, Møllen, viser en udstilling af den herboende japanske kunstner Rie Takeuchi sammen med den danske kunstner Steen Rasmussen. Udstillingen er centreret om en fælles installation hvor kunstnernes værker indgår i en symbiotisk dialog. Ud over den fælles installation byder udstillingen også på individuelle værker af de to kunstnere.

Steen Rasmussen mødte Rie Takeushi for 25 år siden på Galleria Finarte i Nagoya. Rie var en del af Nagoyas kunstscene. De to kunstnere har aldrig tidligere udstillet sammen til trods for det længe har været et ønske for begge efter Rie Takeuchi er flyttet til Danmark.
 
Udstillingen er Støttet af Toyota Fonden og L.F. Foghts Fond

 

Foto: Den blå automat, gruppeudstilling, unge japanske kunstnere

Kunsthal Vejle har haft et særligt ønske om at vise værker af unge upcomming kunstnere fra Japan. Derfor aftalte vi med kurator Steen Rasmussen, at han på sin  research rejse til Japan skulle  invitere unge kunstnere med i "MA-the space between". 

Steen aftalte med proffesor Toru Matsuoka, at han skulle udvælge unge kunstnere med tilknytning til Nagoya University of Art, der kunne bidrage til udstillingen i Den blå automat på Banegårdspladsen.

Her kan man nu for første gang opleve en gammel dansk købmandsautomat fyldt med små kunstværker i form af små objekter og skulpturer fra Japan. Et spændende kulturmøde mellem noget typisk dansk og japansk.

 

Foto: Steen Rasmussen, grafik udstilling Bryggen

Kunsthal Vejles udstillings koncept er, at bringe kunsten ud til mennesker, der hvor de lever og bor. Dette sker også i kunstprojektet "MA-the space between".

I perioden 30/9 - 12/11 vises originale grafiske tryk af japanske samtidskunstnere. Udstillingen består af en samling grafiske værker i et bredt udvalg af teknikker og udtryk, der breder sig fra et traditionelt grafisk udtryk til micropop inspirerede værker.

Planen er, at vi i perioden 30/9 - 31/12 viser japansk samtidskunst forskellige steder, hvor man normalt ikke møder kunsten. Visionen er at dialoger og kulturmøder mellem Japan og Vejle opstår til glæde for alle, der oplever det.