Kom og vær med til åbningen af Kunstprojektet ”MA- the space between”. Vi mødes kl. 10.30 i Visit Vejles lokaler på Banegårdspladsen i Vejle. De japanske kunstnere er til stede. Alle er velkomne til en lille kunstrejse i Japansk samtidskunst:
10.30 – 11.15 Visit Vejle, Banegårdspladsen
John Juhler Hansen byder velkommen
Borgmester, Jens Ejner Christensen åbner kunstprojektet
Kurator, Steen Rasmussen præsenterer ”MA- the space between”.
11.20 – 11.45 Rum21, Borgvold 16A
Udstilling med Yukari Araki & Steen Rasmussen
Steen Rasmussen, artist talk 1.
12.00 – 12.45 Møllen, Søndermarksvej 1
Udstilling med Rie Takeuchi & Steen Rasmussen
Nina Damsgård byder velkommen.
Steen Rasmussen, artist talk 2.
13.00 – 13.30 Bryggen, Søndertorv 2
Steen Rasmussen, artist talk 3.
Kunsthal Vejle siger tak for i dag.
”MA-The space between”
Titlen refererer til den Japanske opfattelse af, at ”Ma” i en kunstnerisk fortolkning er et tomt rum, ofte med lige så stor betydning som resten af kunstværket. I mødet mellem kunstnerne og deres respektive værker, opstår en symbiotisk sammenhæng og dialog i mellemrummet mellem kunstnernes individuelle udtryk. Spændingen mellem udstillingens delelementer understreger og underbygger værkernes tematiske indhold. Det negative rum, der skabes mellem værkerne, symboliserer begrebet ”Ma”, hvor pausen fremstår som et billede på mødet mellem to kulturer.
SAMARBEJDE
Udstillingen gennemføres på Kunsthal Vejles initiativ og i samarbejde med aktører på den lokale kunstscene. Udstillingen er Initieret af kurator Steen Rasmussen, der med baggrund i hans 25 årige samarbejde med blandt andet Nagoya University of Art, kunstscenen i Osaka og Tsukuba artcenter, giver os mulighed for at præsentere Japansk samtidskunst i en Dansk provinsby.
STØTTE: EU Japan Fest, Toyota Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond, Kulturfonden Vejle Kommune. Steen Rasmussens researchrejse til Japan er støttet af Statens Kunstfond.