Kunsthal Vejle viser fra 20/4 - 20/6 2024 kunstudstillingen ´ANOMALI´, der består af nye stedsspecifikke værker af billedkunstner Rasmus Nielsen. Vi sætter med udstillingen fokus på muligheder og udfordringer ved kunstig intelligens i kunsten.

Vi står midt i en digital transformation, hvor en række teknologier lige nu former nye kunstneriske processer. Kunstig intelligens påvirker både måden vi genererer billeder og tekst på samt kunstens vilkår og eksistens.

Er kunstig intelligens i stand til at skabe original billedkunst? Det spørgsmål kender vi ikke svaret på endnu, men de fleste siger nej! Samtidskunstnere kaster sig i denne tid ud i undersøgelser af, hvilke muligheder og udfordringer der er ved at bruge kunstig intelligens i deres kunstneriske praksis.

Rasmus Nielsens værker vises i RUM21, Borgvold 16A og i Den blå automat på Banegårdspladsen 6. Kunstneren har ligeledes skabt 8 tekstil værker, der vises i 4 glasmontre på 96x186 cm på skiftende destinationer udendørs i løbet af udstillingsperioden. Første gang fra 20/4 - 15/5 i  Vindinggård Center 9, 7100 Vejle.

Udstillingen støttes af Kulturpuljen Vejle Kommune.

Foto: Rasmus Nielsen, lysværk i RUM21.

Læs mere om kunstneren: Rasmus Nielsen – contemporary artist