Kunsthal Vejle arrangerer kunstevents og guidede ture om natur-historie-kunst i forbindelse med udstillingen "Admiral og Sørgekåbe" PART 1 - 4. Se opslag nedenfor og på facebook. Kontakt Sanne Juhler Hansen for aftale om arr/ture på  sanne@juhlerhansen.dk

BIBLIOTEKET 03.09 kl. 10.00- 11.00

Elever i 6 B på NOVA SKOLEN og deres lærere Charlotte Mathiasen og Cathrine Bendsen har skabt kunstudstillingen "Sommerfugledalen" med inspiration fra Inger Christensens Requim ”Sommerfugledalen”. Udstillingen en del af Kunstprojektet ”en tilstand der venter…” hvor Kunsthal Vejle indgået et samarbejde med skolen om, at børn møder kunst og bliver medskabende i deres eget kunstneriske projekt.

Børnene har fokuseret på Inger Christensens sommerfugletema. Forfatteren nævner 28 sommerfugle i værket, med eksotiske navne som Admiral, Sørgekåbe, Dødningehoved og Månemåler. Nogle sommerfugle er forsvundet, andre findes stadig men er en truet art.

Børnene har skabt deres egne fantasi sommerfugle ud af gamle renseribøjler, nylonstrømper, garntråd, isoleringsrør, maling o.a. Brugen af genbrugsmaterialer i værkerne kan ses som en stille kommentar om at bevare naturen og passe på de smukke sommerfugle, vi stadig kan se i Danmarks natur.

Udstillingen vises på Vejle Bibliotek i perioden 3 september til 30 september. Børnene åbner udstillingen d. 3 september med en fernisering fra 10.00 til 11.00. Alle er velkomne til at være med, og høre børnene fortælle om hvordan udstillingen blev skabt.

Foto: Jørgen Krap Jørgensen, Sørgekåbe sommerfugl.

RÅDHUSHALLEN 03.09

Kunsthal Vejle inviterer dig på en indre rejse ind i Vejles natur, historie og kunst i Kultur. Det foregår i Rådhusets forhal som er en fantastisk smuk ramme for billedkunstner Kate Skjernings Pop Op udstilling ”Admiral og Sørgekåbe” PART 4. Værket er en parafrase over Vejles store digter Inger Christensens reqium "Sommerfugledalen"

Billedkunstner Kate Skjerning har skabt en lysinstallation på trappen. I rummet står en "digterbænk". Her kan du sætte dig og skrive et par ord om dit nærhed og afstands tema, og på den måde være medskabende i kunstprojektet.

Ved bænken vises små ordbilleder, der tager dig med på en rejse i Vejles natur, historie og kunst. Når du scanner den viste QR kode, kan du opleve en video fra 2007, hvor Inger Christensen læser op fra "Sommerfugledalen".

"Admiral og Sørgekåbe" PART 4 giver dig mulighed for en stund, hvor du kan fordybe dig i Kate Skjernings kunst sammen med Inger Christensens ord, og være i nuet indtil "en ny tilstand der venter..."

Foto: Niels Linneberg, værk af Kate Skjerning.

HAVNEØEN 24 - 28.08

Kunsthal Vejle viser PART 4 af  Kate Skjernings "Admiral og Sørgekåbe" PART 1 - 4 som en Pop Op udstilling og kunstevent på Havneøen i forbindelse med Vejle Fjordfestival d. 28/8 kl.10.00 til 29/8 kl. 17.00

Kunsthal Vejle inviterer på en rejse ind i Vejles natur, historie og kunst. Vi skaber en eventyrlig stund på en "digterbænk" ved trappen på Havneøen. Her kan du kan opleve billedkunst, storytelling, og en smuk lysinstallation på fjorden nedenfor.

Hvis du scanner de viste QR koder på bænken, kan du opleve Pia Raug der fortolker et digt af Inger Christensen. På en anden QR kode kan du opleve en video fra 2007, hvor forfatteren selv læser op fra "Sommerfugledalen".

Måske du bare har lyst til at fordybe dig i pagt med byrum og fjord. At være i nuet inden "en ny tilstand der venter ...".

Foto: Niels Linneberg, skitse af Kate Skjernings værk

 

SPINDERIHALLERNE 24.08

Kunsthal Vejle holder sammen med Spinderihallerne en helt særlig event for offentligheden fra kl. 19.00 til 21.00, hvor vi hylder kunsten og Vejles store forfatter  Inger Christensen. 

Vi  mødes kl. 19.00 i Spinderihallernes Passage foran billedkunstner   Kate Skjernings værk  ”Admiral og Sørgekåbe” PART 3.  Her kan du opleve lokalhistoriker John Juhler Hansen og billedkunstner Kate Skjernings Talks om natur, historie og kunst.

Vi går derefter ud i sommeraftenen, hvor Kate Skjerning åbner PART 4, som er den første af en række Pop Op udstillinger i Vejles byrum og landskaber.

Dansere fra DANSEquilibrium vil med koreografi af Maria Redsted drage os ind i Inger Christensens univers. Vi slutter aftenen med oplæsning af "Sommerfugledalen" V/ journalist og kunstformidler Inge Schjødt.

Foto: Marianne Leth, Inge Schjødt med "Sommerfugledalen"

FERNISERING 24.08

Åbning af billedkunstner Kate Skjernings værk "Admiral og Sørgekåbe" PART 1 - 4. Udstillingen vises følgende steder indtil 31.10.21:

PART 1 i Den blå automat på Banegårdspladsen.

PART 2 i RUM 21 på Borgvold 16A.

PART 3 i Spinderihallerne, Spinderigade 11

PART 4 som midlertidige Pop Op udstillinger i Vejles byrum og landskaber.
Kunstudstillingen er en del af Kunsthal Vejles Kunstprojekt "en tilstand der venter..." der i udstillingsperioden arrangerer guidede kunstrejser, kunstevents og kulturelle arrangementer sammen med lokale samarbejdspartnere.
Tak for støtte fra: Statens Kunstfond, Billedkunstrådet for Vejle Kommune, Vejles Kulturfond, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturfond, VAF Fonden, Tryg Erhverv, Visit Vejle, NP Grafik, Trekantsområdets Festuge, samt flere lokale sponsorer.
Foto: Niels Linneberg, Birgitte Vind "klipper snoren" John Juhler Hansen og Kate Skjerning holder deres talks.