"Kaptajnens hjerte", 

Simon Bang 22/4 - 7/5

”Der sidder han, kaptajnen, som i stævnen på det skib, Han tegner, nej lever sig ind i sin morfars historie. En kunstnerisk rejse i verdenshistorien, filmisk virtuost, en kunstnerisk præstation…”  Simon Bangs værker vises i Den blå automat og RUM21 i Vejle, samt i Byens hus Jelling. Filmen ”Kaptajnens hjerte” vises i Byens Bio kl. 14.00 d. 23/4. Kunstneren er til stede med artist talk. ”Kaptajnens hjerte” er en film om krig, kærlighed, ensomhed og længsel..

"Parcelhus artefakter"

Lotte Agger,13/5 - 14/6 

Kunstneren skaber til Den Blå automat små værker, som fortællinger og abstrakte sansninger forbundet med at bo i parcelhus. I Rum 21 vises stor installation bygget af mursten fra forskellige tidsperioderoder og parcelhusartefakter.

Kunstneren viser stedsspecifikke fotoværker i glasskabe placeret rundt i parcelhuskvarterer. Der arrangeres små ”gadefester” med kunstevents om kunstens betydning i hverdagen og billedkunsten ift. byudvikling/arkitektur.

Lotte Agger:  ”Jeg har gennem nogle år haft parcelhuset som genstand for en kunstnerisk undersøgelse. Parcelhuset er noget alle danskere har et forhold til, men hvad er det for et forhold? Er parcelhuskvarteret velkendt og trygt, eller er det en fremmed verden? Hvad er det særlige? Er det placeringen i landskabet, stringensen i planløsningerne og patchwork mønstrene i flisebelægningerne? Er det den karakteristiske arkitektur med de gule eller hvide mursten der skyder ryg over de lige hække? Eller er det følelser udløst af personlige oplevelser i teltet på græsplænen, i børneværelset, ved grillen eller ved køkkenbordet?”.