22.06.21

Tak til Statens Kunstfond

Kunsthal Vejle har modtaget 30.000 kr i støtte fra Statens Kunstfond til kunstudstillingen "Admiral og Sørgekåbe"
Det er længe siden, at en kunstudstilling i Vejle har opnået bevilling fra Statens Kunstfond. Det glæder mig, at man har fået øje på, at der vises spændende kunst i Vestjylland.
Mk Sanne Juhler Hansen

07.04.21

Kunsthal Vejle, nomineret til Kulturpris

Kunsthal Vejle er nomineret til Kulrurprisen i Vejle 2021.
Tak til alle der har indstillet os
Kunsten lever i Vejle. Vejle lever med kunsten.
Mk Sanne Juhler Hansen

_________________

06.04.21

Tak for støtten fra Kulturpuljen

Fritids og Kulturudvalget i Vejle Kommune har på møde d. 6 april 2021 besluttet at bevilge 40.000 kr fra Kulturpuljen til Kunstprojektet "en tilstand der venter...".

Kunsthal Vejle  takker Vejle Kommune for deres støtte.

__________________

23.03.21

Bogprojekt "Unge stemmer fra Vejle"

Kunsthal Vejle har indgået samarbejde med Xeneriet om Projekt ”Unge stemmer fra Vejle”.

Xeneriet er Vejle kommunes laboratorium for eksperimenterende kultur MED og AF børn og unge. Her kan børn og unge blive udfordret af professionelle kunstnere, og få mulighed for at tage del i skabende kunstneriske processer.

De unge deltagere på Xeneriets forfatterhold inviteres af Kunsthal Vejle på en kunstrejse i værket ”Admiral og sørgekåbe” sammen med Billedkunstner Kate Skjerning.

I udforskningen af billedkunsten og arbejdet med ordene, får de unge mulighed for at være med i et tværfagligt projekt, hvor de kan være medskabende i et kunstværk. Planen er at udgive en bog, hvor deres individuelle oplevelser får et fælles udtryk.

Projekt ”Unge stemmer fra Vejle” indgår som en selvstændig del af Kunsthal Vejles kunstprojekt ”en tilstand der venter…”.

_______________________

18.03.21

Tak for støtten til Vejle Billedkunstråd

Vejle Billedkunstråd har bevilget 20.000 kr til Kunstprojekt "en tilstand der venter...".

Kunsthal Vejle takker for støtten til Billedkunstner Kate Skjernings værk "Admiral og Sørgekåbe".

 

_______________________

23.03.21

Tak for støtten til VAF - Fonden

Jydske Mediers støttefond, VAF - Fonden har bevilget støtte til Kunstprojekt "en tilstand der venter...".

Kunsthal Vejle takker for støtten til vores sommerudstilling 2021.

 

________________________

03.03.21

Tak for støtten fra Bodil og Jørgen Munch Christensens fond.

Bodil og Jørgen Munch Christensens fond har bevilget økonomisk støtte til bogprojektet "Unge stemmer fra Vejle".

Kunsthal Vejle takker fonden for deres støtte til den lokale kunst.

 

_______________________

Scan: En grå diset morgen V/ Pia Raug

Nyt Kunstprojekt på vej.

Kunsthal Vejle har nu udviklet og planlagt årets sommerudstilling. Kunstprojektet ”en tilstand der venter…”  bliver en rejse i Vejles-natur-historie-kunst i perioden 27 august til 31 oktober 2021. Kunstprojektet bliver en del af Trekantsområdets festuge.

Omdrejningspunktet er billedkunsten. Baggrundstæppet er Vejles natur og historie. Kunstprojektet ”en tilstand der venter…”  bliver Kunsthal Vejles Parafrase 1 over Inger Christensens digte ”Det” og ”Sommerfugledalen”.

Kunsthal Vejle har tilknyttet Billedkunstner Kate Skjerning. Kunstneren skaber et stort kunstværk i 4 dele med titlen "Admiral og Sørgekåbe".  Værket med tilhørende kunstevents vises her:

•                         Kunsthal Vejles blå automat.

•                         Spinderihallerne, i Passagen.

•                         Vejle Rådhus.

•                        Midlertidige Lysinstallationer i landskabet.

Kunsthal Vejle vil i udstillingsperioden arrangere oplevelser som er åbent for alle. Vores fokus er børn og unges møde med naturen og kunsten. Vi inddrager lokale aktører i udvikling og planlægning af arrangementerne, så vi i fællesskab kan folde kunstprojektet bredt ud. Der lægges vægt på at inkludere Vejle Borgere og gæster af byen fra alle samfundslag og kulturelle baggrunde:

•                         Guidede gå -og cykelture.

•                         En bog ”Unge stemmer fra Vejle i tiden”. 

•                         "Sommerfugledalen" med børns kunst.

•                         Film om ”en tilstand der venter…” 

Kunstens betydning:  Sanne Juhler Hansen iværksætter i forbindelse med kunstprojektet en kvalitativ undersøgelse af, hvilken betydning det har for deltagerne at opleve billedkunsten i projekt ”en tilstand der  venter…”.  Undersøgelsen gennemføres med en tillempet udgave af det metoderedskab, Seismonaut udarbejdede for Bikubefonden i 2020.  Redskabet viser, hvordan man kvalitativt kan undersøge kunstens betydning og omsætte den nye viden til ny praksis.  Resultatet af undersøgelsen om Billedkunstens betydning indgår i den planlagte vidensdeling. Der udarbejdes en rapport, som alle kultur og kunst aktører i Vejle Kommune kan bruge i at styrke kunst og kultur i hverdagen. Kunstprojektet formidles i diverse kunstmedier og sociale medier.

Lokal forankring: Kunsthal Vejle / Sanne Juhler Hansen er projektleder og koordinator på Kunstprojektet. Kunsthal Vejle er ansvarlig for at projektet gennemføres på en måde, så der sikres høj kunstnerisk kvalitet og bæredygtighed ift. materialer. Der lægges vægt på inklusion og mangfoldighed ift. deltagere. Herunder at projektet rækker hånden ud til målgrupper, der ikke plejer at opsøge kunsten.

______________________

01.03.2021

ADVISORY BOARD

Kunsthal Vejle tilknytter fra 1 marts 2021 et Advisory board på tre medlemmer:

Britta Egebjerg, Visual artist and art photographer.

Jonna Pedersen, Visual artist.

Ane Bonde Rolsted, Visual Anthropologist: curator & film maker.

Der afholdes 2 heldagsmøder årligt. Opgaven er rådgivning i forhold til kunstfaglige og strategiske problemstillinger.

Formålet er at sikre den kunstneriske kvalitet og relevans i Kunsthal Vejles udstillingsprofil og praksis.

 

09.01.2021

Kulturdirektør Sofie Plenge "Klipper snoren"

Ferniseringen på udstillingen 20 x Testimony  foregår virtuelt i form af en video, hvor Vejles Kulturdirektør Sofie Plenge ”klipper snoren” og kunstnerne præsenteres. 

Videoen er skabt af Filmmager Jonas Normann. Læs mere om hans arbejde her: Jonas Normann

Se videoen HER

16.12.2020

Tak til Billedkunstrådet Vejle Kommune for støtten.

Billedkunstrådet har på sit møde d. 16 december 2020  besluttet at bevilge et engangstilskud på 20.000 kr. til ”20 x Testimony”. Beløbet er bevilget til  kunstnerhonorar.

Kunsthal Vejle takker hermed Vejle Kommunes Billedkunstråd for opbakningen til vores arbejde med at udstille værker af professionelt udøvende kunstnere.

___________________

01.08.2020

Sanne Juhler Hansen overtager Kunsthal Vejle

Kunsthal Vejle blev udviklet og startet op af Billedkunstner Lene Juhler og Fotograf Britta Egebjerg i 2018. De skabte et utraditionelt kunstnerdrevet udstillingssted i den gamle automat fra 1950'erne, som fik nyt liv på pladsen foran banegården i Vejle. I stedet for slik, kondomer og pornoblade har Kunsthal Vejles blå automat  siden været fyldt med samtidskunst i de 20 rum. Lene Juhler og Britta Egebjerg har beriget Vejle med udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet af professionelt udøvende kunstnere lokalt, nationalt og internationalt.

Chef for Erhvervsservice og Turisme Morten Damgaard udtaler i forbindelse med åbningen i 2018: ”Udstillingen har internationalt perspektiv med udstillere fra 15 lande. Vejle har nemlig 225.000 udenlandske overnatninger pr. år. Mange af dem vil pludselig kunne møde et kunstværk som en hilsen i miniformat "hjemmefra".

Egebjerg & Juhler har besluttet  at overdrage Kunsthal Vejle til Sanne Juhler Hansen, som de gennem længere tid har haft et tæt samarbejde med i andre kunstprojekter. Sanne Juhler Hansen har siden 1983 beskæftiget sig med innovation og ledelse af kulturelle projekter med fokus på kunst, forskning og sociale aktiviteter.

Sanne Juhler Hansen: ”Kunsthal Vejle ligger centralt i Vejle, på Banegårdspladsen ved indgangen til turistbureauet Visit Vejle. Dette er en fantastisk beliggenhed i et område, hvor mange mennesker er samlet. Et symbolsk spejl af Kunsthal Vejles egen mission, som et kunstnerisk mødested for Vejle og verden”.

 

15.11.2019

Vejlebogen 2020

ÅRETS VÆSENTLIGSTE BEGIVENHEDER I VEJLE...

15. Nov. udkom Vejlebogen 2019, den traditionsbundne bog udgivet af Byhistorisk Selskab Vejle, der samler det historiske Vejle og årets væsentligste begivenheder i Vejle og omegn. Blandt disse begiveheder har Kunsthal Vejle og Egebjerg & Juhlers udstilling "Between 8 & 9 in the morning" fået plads. Kunsthal Vejle benævnes som et udstillingssted af stor betydning.

 

Kunsthal Vejle is supported by Visit Vejle.

Kunsthal Vejle is supported by Visit Vejle. Besides that Kunsthal Vejle achieves a unique central location in Vejle, Visit Vejle is a strong marketing partner.

Kunsthal Vejle is located centrally in Vejle, Banegårdspladsen (Vejle Station Square), at the entrance to the tourist bureau, VisitVejle. This is a great location, an area where many people, including tourists, are gathered – a symbolic mirror of Kunsthal Vejles own mission, as a meeting place for Vejle and the world.

 

TRIANGLE AREA FESTIVAL 2018

Kunsthal Vejle is a part of The Triangle Area Festivael 2018.

Triangle Area Festival aims to highlight the area's many cultural attractions. 

Triangle Area Festival contender, moves and entertains. Here you can explore the diversity of the Triangle area's cultural life and dive into music, theater, art, dance, lectures and children's culture.

The festival is unique experiences and events that are created for the place they take place. We call it the sense of direction. Trekantområdets many beautiful buildings, squares and open spaces and historic sites are the setting for the events and inspire new relationships and expression. It is a journey of discovery that lets us perceive known places again.

So join us and join in when Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, road and Vejle release the culture and creativity. It can only happen here.

The festival, which is expected to amount to about 3.4 million. crowns, is funded by the Ministry of Culture and the Triangle Region Denmark.

See more HERE