”MA- between the space” 

Gruppeudstilling Japanske og danske kunstnere

30/9 - 31/12

Visualisering af essentielle elementer i japansk tænkning blå ”Ma” som er pausen mellemrummet som det vigtigste som definitionen af rummet mellem inde og ude og samhørigheden.

  • DEN BLÅ AUTOMAT 30.09 – 31/12 ( 22/10) Gruppeudstilling, Japanske up commings kunstnere der vises i Danmark første gang, installationer.
  • RUM21 stort signaturværk V/ Steen Rasmussen
  • Kunstforeningen ”Møllen” 30/9 – 22/10: Kulturmøde Danmark/Japan,Steen Rasmussen og japansk kunstner.
  • Vejle Kunstmuseum 30/9 – 31/12 Maskinrummet: Japansk grafik. Museet kuraterer selv denne udstilling.

Udstillingen kurateres af Steen Rasmussen med støtte fra Statens Kunstfond.  

Foto: Steen Rasmussen "Bogen"

 ”en tilstand der venter ...” 

Inger Christensen parafrase nr. 3

15/7 - 24/9

PARAFRASE 3 over Inger Christensen består af 4 kunstudstillinger, Kunstevents/artist talk og pop op udstillinger i byrum og landskaber. De 4 kunstudstillinger foregår her:

  • Den blå automat:  Billedkunstner Anne Thorseth.
  •  Vejle Kunstforening, MØLLEN: Grafisk Værksted Vejle.
  • Spinderihallerne: Billedkunstner Simon Grimm.
  • RUM21: Billedkunstner Jonna pedersen.

Kunsthal Vejles sommerudstilling har tre fokusområder; at facilitere professionelle billedkunstneres muligheder for at skabe nye værker, at vise aktuel, dansk og internationalt samtidskunst på nye måder i Vejle, at udforske kunstens betydning.

Med vores sommerudstilling ”en tilstand der venter” udfolder vi i særlig grad det, vi brænder for. Ved at skabe billeder som parafraser over Inger Christensens digte, åbner vi op for beskuerens følelser og tanker, og ordene kommer os i møde. På den måde bliver billedkunsten en ”hjælp” til at overvinde den forestilling mange har: ”jeg forstår ikke Inger Christensen”. 

Kunstprojektet støttes af Kulturpuljen, Vejle Kommune, VAF Fonden, , Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, Trekantområdets festuge.

Foto: Jonna Pedersen, installation fra "brev i april"