”MA- between the space” 

Gruppeudstilling Japanske og danske kunstnere

30/9 - 31/12

Visualisering af essentielle elementer i japansk tænkning blå ”Ma” som er pausen mellemrummet som det vigtigste som definitionen af rummet mellem inde og ude og samhørigheden.

  • DEN BLÅ AUTOMAT 30.09 – 31/12 ( 22/10) Gruppeudstilling, Japanske up commings kunstnere der vises i Danmark første gang, installationer.
  • RUM21 stort signaturværk V/ Steen Rasmussen
  • Kunstforeningen ”Møllen” 30/9 – 22/10: Kulturmøde Danmark/Japan,Steen Rasmussen og japansk kunstner.
  • Vejle Kunstmuseum 30/9 – 31/12 Maskinrummet: Japansk grafik. Museet kuraterer selv denne udstilling.

Udstillingen kurateres af Steen Rasmussen med støtte fra Statens Kunstfond.  

Foto: Steen Rasmussen "Bogen"

 ”en tilstand der venter ...” 

Inger Christensen parafrase nr. 3

15/7 - 24/9

PARAFRASE 3 over Inger Christensen består af 4 kunstudstillinger, Kunstevents/artist talk og pop op udstillinger i byrum og landskaber. De 4 kunstudstillinger foregår her:

  • Den blå automat:  Billedkunstner Anne Thorseth.
  •  Vejle Kunstforening, MØLLEN: Grafisk Værksted Vejle.
  • Spinderihallerne: Billedkunstner Simon Grimm.
  • RUM21: Billedkunstner Jonna pedersen.

Kunsthal Vejles sommerudstilling har tre fokusområder; at facilitere professionelle billedkunstneres muligheder for at skabe nye værker, at vise aktuel, dansk og internationalt samtidskunst på nye måder i Vejle, at udforske kunstens betydning.

Med vores sommerudstilling ”en tilstand der venter” udfolder vi i særlig grad det, vi brænder for. Ved at skabe billeder som parafraser over Inger Christensens digte, åbner vi op for beskuerens følelser og tanker, og ordene kommer os i møde. På den måde bliver billedkunsten en ”hjælp” til at overvinde den forestilling mange har: ”jeg forstår ikke Inger Christensen”. 

Kunstprojektet støttes af Kulturpuljen, Vejle Kommune, VAF Fonden, , Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, Trekantområdets festuge.

Foto: Jonna Pedersen, installation fra "brev i april"

 ”Det vi får med” 

Annette Zierau 16/6 - 4/8

Udstillingen fokuserer og åbner op for minder og erfaringer fra barndommen, som har sat sig, og været med til at forme os til den vi er.

De nære relationer med mennesker man holder af, involverer for mange erindringen om de lykkeligste øjeblikke. Spor fra forældre, tid hos bedsteforældre og lærer efterlades, hvor placerer man sig blandt disse stemmer, og er tro mod sig selv, når man flyver ud i verden? Med et humoristisk glimt i øjet favner udstillingen tids relaterede diskurser, samtidig med den kommenterer på nutidens tendenser.

Foto: Unna Breum   ww.annettezierau.dk

"Parcelhus artefakter"

Lotte Agger 22/5 - 13/6 

Kunstneren skaber til Den Blå automat små værker, som fortællinger og abstrakte sansninger forbundet med at bo i parcelhus. I Rum 21 vises stor installation bygget af mursten fra forskellige tidsperioderoder og parcelhusartefakter. 

Kunstneren viser ligeledes stedsspecifikke fotoværker i glasskabe placeret rundt i parcelhuskvarterer. 

Lotte Agger har gennem nogle år haft parcelhuset som genstand for en kunstnerisk undersøgelse.

Parcelhuset er noget alle danskere har et forhold til, men hvad er det for et forhold? Er parcelhuskvarteret velkendt og trygt, eller er det en fremmed verden? Hvad er det særlige? Er det placeringen i landskabet, stringensen i planløsningerne og patchwork mønstrene i flisebelægningerne?

Er det den karakteristiske arkitektur med de gule eller hvide mursten der skyder ryg over de lige hække? Eller er det følelser udløst af personlige oplevelser i teltet på græsplænen, i børneværelset, ved grillen eller ved køkkenbordet?.