Fagligt seminar om Kunstig Intelligens i kunsten

Torsdag d. 16. maj kl. 17.00 – 20.00

RUM21, Borgvold 16A 7100 Vejle

BKF Syd og Kunsthal Vejle inviterer medlemmer af BKF og Kunsthal Vejle til et inspirerende fagligt seminar om AI i den kunstneriske praksis. Her vil i møde to kunstnere, der fortæller om personlige erfaring med værker skabt i samarbejde med generativ AI. 

Foto: Tv. Jacob Remin. Th. Rasmus Nielsen.

https://www.jacobremin.com

Jacob Remins praksis tager udgangspunkt i teknologi som social konstruktion, politisk magt og aktivistisk værktøj. Remin arbejder aktivt afsøgende for at nedbryde hierarkier mellem kunsten og videnskaben og afsøger andre tider, kulturer og forståelser for samme. Remin arbejder netværksdannende og er involveret i flere grupper, som beskæftiger sig med kunst og teknologi, bl.a. Offspace.dk, Centre for Cyber Wellness, Science Friction og 8bit klubben.

https://rasmusnielsen.com

Rasmus Nielsen fortæller om den aktuelle udstilling, ANOMALI, hvor han har skabt stedsspecifikke værker til Kunsthal Vejle. Rasmus sætter fokus på muligheder og udfordringer ved kunstig intelligens i kunsten. Er kunstig intelligens i stand til at skabe original billedkunst? Samtidskunstnere kaster sig i denne tid ud i undersøgelser af, hvilke muligheder og udfordringer der er ved at bruge kunstig intelligens i deres kunstneriske praksis.

Fagligt seminar støttes af BKF på landsplan, BKF Syd og VAF Fonden. 

Temaet ”Kunstig intelligens i kunsten” blev foldet ud i Kunsthal Vejles RUM21 torsdag aften.

Det var tankevækkende, at opleve @rasmusxnielsen og Jacob Remin fortælle om, hvordan de arbejder med kunstig intelligens i deres kunstneriske praksis.

Vi kan varmt anbefale, at man i pinsen tager en lille kunstrejse i Rasmus Nielsens udstilling ”ANOMALI”. Start ved Den blå automat på Banegårdspladsen 6 hvor man kan opleve kunstnerens 20 små værker frem til 20/6, gå videre forbi Rum21 på Borgvold 16A, hvor vi  frem til 23/5 viser kunstnerens lysværk i vinduet. Slut af på Vejle Rådhustorv, hvor vi frem til 31/5 viser den mobile del af udstillingen.

Jacob Remin viste på det faglige seminar eksempler på værker og udstillinger, hvor han har brugt AI. Et eksempel er hans store værk ”Skyen” i Spinderihallerne. Jeg blev selv meget berørt af Jacobs kunstprojekt i Stavanger fra 2022 - 2023. Læs om det på hans hjemmeside, hvor kunstneren bl.a skriver:” gennem en workshop baseret på "visuel matrix"-metoden blev en gruppe på 10 læger inviteret til i fællesskab at drømme om en ”omsorgsfuld fremtid” og hvad det indebærer for dem”. Udvalgte citater og billeder fra workshoppen blev transskriberet og udvidet af kunstneren og neurale netværk til at danne teksten til popsangen ”emotion is information”. Se videoen på https://www.jacobremin.com