Foto: Jonna Pedersen ved sit værksted i Rødovre

Kunsthal Vejle har inviteret billedkunstner Jonna Pedersen til at skabe et stedsspecifikt  udendørsværk. Kunsthal Vejle vil på den måde bidrage til Vejle kommunes planer om at vise street art kunst i byrummet. 

Kunstneren er inspireret af en guidet tur på Inger Christensens digterrute i Vejle. Værket refererer til Inger Christensen digterrutens pkt. 3 ” Benene tænker af sig selv” ved Spinderihallerne, Spinderigade 11. 

Maleriet  ”det” på 180 x 122 cm vises på Kunsthal Vejles sommerudstilling ”en tilstand der venter…” 26/8 – 27/10 . Det placeres på muren ved Spinderihallernes hovedindgang.

Jonna Pedersen: ”I min praksis bruger jeg sko som symboler på eksistens, og at stå ved den man er. Inger Christensen har med sin kunst i høj grad bidraget til vores fælles liv og eksistens, og stod ved den, hun var. Forfatteren kom fra provinsen, og jeg oplever hende som træsko kvinde, med benene solidt plantet på jorden, men med tanker i evig bevægelse og udsyn. Sko kan føre én videre og ud i verden, ligesom IC’s forfatterskab, der udviklede sig, hendes rejser ud i verden samt forfatterskabet, der er kendt på hele kloden.

Nietzsche brugte udtrykket "viljen til magt" om mennesker, der udvikler sig og søger ud over egne grænser. Inger Christensen brugte sproget på en særlig måde. Det var helt specifikt for hende. ”Det” som ord refererer til digtsamlingen af samme navn og netop ”det” hun kunne.

IC som forfatter har jeg symboliseret ved Nuser ved sin skrivemaskine, her siddende ovenpå en stak af IC udgivelser. Jeg anvender ofte tegneseriestriber i mine værker for at få humoren med. Inger Christensen havde selv en uhøjtidelig og skæv humor. Værket er en parafrasering over digtet ”De otte morgener” fra værket DET 1969, hvor jeg har jeg valgt sætningen ”Hvad du gav mine tanker er fraværets nærvær” kombineret med ”en tilstand der venter”. 

Læs mere om kunstneren: https://www.jonnapedersen.dk

Læs mere om Inger Christensen digterrute: https://danskedigterruter.dk