”Møntvaskeriet”

Billedkunstner Bente Bundsbæk

16/9 - 25/10 

 

Billedkunstner Bente Bundsbæk  www.bentebundsbaek.com

 

Foto: Bente Bundsbæk, work in progres.

Fredag d. 16 september kl. 16.00 flytter Møntvaskeriet ind i Den blå automat på Banegårdspladsen 6 og RUM 21 på Borgvold 16 A.  
Ved første blik er de små værker af møntvaskeri genkendelige og pudsige motiver. Farverne i rummet og maskinerne signalerer liv, men der er fravær af mennesker og tøj. Stedet er helt forladt.
Bente Bundsbæk har gennem længere tid arbejdet kunstnerisk med temaer som genbrug, bæredygtighed og cradle to cradle. 
Det kunstneriske udtryk i udstillingen "Møntvaskeriet" er en variation af nærhed og afstand i form af værker, hvor hun beskærer og placerer elementer af møntvaskeriet på en hel særlig måde. I de fleste værker er der et samspil - eller det modsatte, mellem medierne fotografi og maleri. Elementer i billedet bliver fjernet, for at opnå den ønskede effekt. - En ro. - Man kan sige at der ryddes op, at der stilles skarpt. Der bliver lagt et æstetisk filter hen over, således at der opnås en form for orden og skønhed, i et motiv som typisk ikke opfattes som smukt.
Sanne Juhler Hansen: "Bente Bundsbæk er en samtidskunstner, der med sine værker, får os til at tænke over ting, der sker for øjnene af os. I den aktuelle udstilling får hun os til at tænke på mønstvaskeriet, som efterhånden fjernes i det offentlige rum.
Møntvaskerierne havde deres storhedstid i 1960'erne og 1970'erne. I mellemtiden har de fleste fået vaskemaskine derhjemme. Så de få møntvaskerier, der er tilbage, henligger oftest som beviser på en svunden tid. I de senere år er møntvaskeriet mest brugt som eksotisk ramme for kulturevents. 
Bevægelsen fra fælles delevaskerier for alle til små private vaskerier i hjemmet, sker samtidig med stigende klimabevidsthed og ønsker om grøn omstilling. Samtidskunst er ikke bare til pynt, men til debat, provokation og refleksion. Med kunstnerens værker inviteres vi til samtale om, er det en god udvikling at møntvaskerier forsvinder? ".

 

Foto: Bente Bundsbæk, work in progres.

Foto: Bente Bundsbæk, work in progres.