Foto: Lene Juhler

"Ma- the space between"

Lene Juhler, Steen Rasmussen, Rie Takeuchi
23/2 - 16/4

Den japanske kunstner Rie Takeuchi viser origami/papirkunst. Vejle kunstneren Lene Juhler viser Vævede baner hvor man kan se spor af tidligere kunstophold i Japan. Billedkunstner Steen Rasmussen viser et stort værk med titlen ”Bogen”.

De tre kunstneres værker sættes sammen til en stor installation, hvor deres kunst går i dialog, så farver, mønstre, lys og skygge spiller sammen. 

Udstillingen refererer til japansk filosofi og begrebet MA, som betyder noget i retning af pause, mellemrum og negativt rum. Det er en central tanke om, at det er i mellemrummet, at de væsentligste værdier findes

 

 

 

 

 

MA-the space between

Kunsthal Vejle udstiller i løbet af 2023 japansk samtidskunst. Vi starter op med udstillingen ”MA - the space between", som først vises i DGI byens forhal fra 18 til 21. februar, og derefter i RUM 21 på Borgvold 16A fra 23 februar til 16 april 2023.

"MA -  the space between"  i DGI byen sker i forbindelse med den kulturelle del af Matsumae Cup 2023, hvor Kunsthal Vejle er inviteret til at vise samtidskunst som et kulturmøde mellem Danmark og Japan.

Vi har tilknyttet billedkunstner Steen Rasmussen som kurator i 2023. Steen har gennem mange år udstillet i Japan, ligesom han også har været kurator på udstillinger med japanske kunstnere i Danmark. Steen Rasmussen modtog i 2022 støtte fra Statens Kunstfond til kuratorrejse til Japan, hvor han har fundet japanske kunstnere til Kunsthal Vejles Japan udstillinger i 2023. 

Første del af projekt ”MA” er støttet af Kulturpuljen Vejle Kommune.